כללים
-
כללים לפרק
-
1.
פרק זה אינו כולל:
-
(א)
מוצרים של פרק זה (חוץ מאשר אלו של פרט 22.09) שהוכנו למטרות בישול ועקב כך הפכו לבלתי מתאימים לשימוש כמשקאות (בדרך כלל פרט 21.03);
-
(ב)
מי-ים (פרט 25.01);
-
(ג)
מים מזוקקים או מי מוליכות או מים ברמת טוהר דומה (פרט 28.53);
-
(ד)
חומצה אצטית בריכוז העולה על 10%, לפי משקל, של חומצה אצטית (פרט 29.15);
-
(ה)
תרופות שבפרט 30.03 או 30.04; או
-
(ו)
תכשירי פרפומריה או תכשירי טואלט (פרק 33).
-
-
2.
למטרות פרק זה ובפרקים 20 ו-21, "החוזק הכוהלי לפי נפח" ייקבע בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס.
-
3.
למטרות פרט 22.02, המונח "משקאות לא כוהליים" משמעו משקאות שהחוזק הכוהלי שלהם, לפי נפח, אינו עולה על 0.5%. משקאות כוהליים מסווגים בפרטים 22.03 עד 22.06 או בפרט 22.08, לפי הענין.
-
-
כללים לפרטי משנה
-
1.
למטרות פרט משנה 22.04.1000, הביטוי "יין נתזים" (SPARKLING WINE) משמעו יין, שכאשר נשמר בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס במכלים סגורים, הוא בעל לחץ יתר שאינו קטן מ-BARS 3.
-
-
כללים נוספים (ישראליים)
-
1.
בפרק זה, "מוסד להשכלה גבוהה" - אחד מאלה:
-
(א)
מוסד שקיבל הכרה לפי סעיף 9 לחוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח-1958 (להלן בכלל זה - החוק);
-
(ב)
מוסד שקיבל היתר או אישור לפי סעיף 21א לחוק;
-
(ג)
מוסד שהתואר שהוא מעניק הוכר לפי סעיף 28א לחוק;
-
-
2.
בפרק זה "מעבדה", אחת מאלה: (5)
-
(א)
"מעבדה" כהגדרתה בתקנות בריאות העם (מעבדות רפואיות), התשל"ז-1977, ושנרשמה בהתאם לתקנה 2 לתקנות האמורות;
-
(ב)
מעבדה שהוכרה או הוסמכה לפי אחד מאלה:
-
(-1)
תקנות בריאות העם (איכותם התברואית של מי שתייה ומתקני מי שתייה), התשע"ג-2013(6);
-
(-2)
תקנות בריאות העם (תקני איכות מי קולחין וכללים לטיהור שופכין), התש"ע-2010(7);
-
(-3)
פקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג-1983(8).
-
-
-