כללים
-
כללים לפרק
-
1.
פרק זה אינו כולל:
-
(א)
שומן חזיר או שומן עופות של פרט 02.09;
-
(ב)
חמאה, שומן או שמן, מקקאו (פרט 18.04);
-
(ג)
תכשירים הראויים למאכל, המכילים לפי משקל, יותר מ-15% של המוצרים שבפרט 04.05 (בדרך כלל, פרק 21);
-
(ד)
גלידי שומן (פרט 23.01) או שאריות שבפרטים 23.04 עד 23.06;
-
(ה)
חומצות שומניות, שעוות מעובדות, תרופות, צבעים, ורנישים, סבון, תכשירים של פרפומריה, של קוסמטיקה או טואלט, שמנים מסולפנים או טובין אחרים שבחלק VI ; או
-
(ו)
פאקטיס (FACTICE) שהופק משמנים (פרט 40.02).
-
-
2.
פרט 15.09 אינו מתייחס לשמנים שהופקו מזיתים על ידי מיצוי בממיס (פרט 15.10).
-
3.
פרט 15.18 אינו כולל שומנים או שמנים או פיצוליהם, שפוגלו בלבד, שיסווגו בפרט הנוגע לשומנים ולשמנים ופיצוליהם, שלא פוגלו.
-
4.
פסולת שמנים מסובנים בחלקם (SOAPSTOCKS), שאריות שמנים (OIL FOOTS AND DREGS) , כופר סטיארין, כופר גליצרול, ושאריות שומן צמר מסווגים בפרט 15.22.
-
-
כללים לפרטי משנה
-
1.
למטרות פרט משנה 15.09.300000, לשמן זית כתית יש חומציות חופשית המתבטאת כחומצה אולאית שאינה עולה על 2.0 גרם/ 100 גרם וניתן להבדיל אותה מקטגוריות אחרות של שמן זית כתית על פי המאפיינים המצויינים ב Codex Alimentarius Standard 33-1981.
-
2.
בפרטים 15.141100 ו-15.141900 המונח "שמן לפתית דל חומצה ארוסית ( ERUCIC ACID )" משמעותו, שמן בלתי נדיף בעלת תכולה של חומצה ארוסית 2% לפי פחות מ-2% משקל
-
-
כללים נוספים (ישראליים)
-
1.
בתערובות משמנים צמחיים, לצורך סיווג בפרט מכס 15.17.902400, יתקיימו כל אלה: כמות חומצת השומן הלינולאית (18:2 LINOLEIC ) תהיה גבוהה מ-12% אך נמוכה מ-20%, כמות חומצת השומן הלינולאנית (18:3 LINOLENIC ) תהיה גבוהה מ-1.3% אך נמוכה מ-2.3% וערך היוד לא יעלה על 75.
-