כללים
-
כללים לפרק
-
1.
פרק זה אינו כולל:
-
(א)
מוצרים של פרק זה (חוץ מאשר אלו של פרט 22.09) שהוכנו למטרות בישול ועקב כך הפכו לבלתי מתאימים לשימוש כמשקאות (בדרך כלל פרט 21.03);
-
(ב)
מי-ים (פרט 25.01);
-
(ג)
מים מזוקקים או מי מוליכות או מים ברמת טוהר דומה (פרט 28.53);
-
(ד)
חומצה אצטית בריכוז העולה על 10%, לפי משקל, של חומצה אצטית (פרט 29.15);
-
(ה)
תרופות שבפרט 30.03 או 30.04; או
-
(ו)
תכשירי פרפומריה או תכשירי טואלט (פרק 33).
-
-
2.
למטרות פרק זה ובפרקים 20 ו-21, "החוזק הכוהלי לפי נפח" ייקבע בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס.
-
3.
למטרות פרט 22.02, המונח "משקאות לא כוהליים" משמעו - משקאות שהחוזק הכוהלי שלהם, לפי נפח, אינו עולה על 0.5%. משקאות כוהליים מסווגים בפרטים 22.03 עד 22.06 או בפרט 22.08, לפי הענין.
-
-
כללים לפרטי משנה
-
1.
למטרות פרט משנה 22.04.1000, הביטוי "יין נתזים"
(SPARKLING WINE) משמעו יין, שכאשר נשמר בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס במכלים סגורים, הוא בעל לחץ יתר שאינו קטן מ- BARS 3 .
-
-
כללים נוספים (ישראליים)
-
1.
בפרק זה, "מוסד להשכלה גבוהה" - אחד מאלה:
-
(א)
מוסד שקיבל הכרה לפי סעיף 9 לחוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח-1958 (להלן בכלל זה - החוק);
-
(ב)
מוסד שקיבל היתר או אישור לפי סעיף 21א לחוק;
-
(ג)
מוסד שהתואר שהוא מעניק הוכר לפי סעיף 28א לחוק;
-
-
2.
בפרק זה ''מעבדה'', אחת מאלה:
-
(א)
''מעבדה'' כהגדרתה בתקנות בריאות העם (מעבדות רפואיות) , התשל " ז-1977, ושנרשמה בהתאם לתקנה 2 לתקנות האמורות;
-
(ב)
מעבדה שהוכרה או הוסמכה לפי אחד מאלה:
-
(1)
תקנות בריאות העם (איכותם התברואית של מי שתייה ומיתקני מי שתייה), התשע " ג -2013;
-
(2)
תקנות בריאות העם (תקני איכות מי קולחין וכללים לטיהור שופכין), התש " ע -2010;
-
(3)
פקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ''ג-1983
-
-
-